Huurders u kunt nu deelnemen

Beste huurders van Wooninc het is mogelijk om aan ons Zonnepanelen project mee te doen.

De vrijwilligers van Zon op Oirschot hebben een plan bedacht om zonnepanelen te plaatsen op een aantal huurwoningen. Wooninc is met deze proef akkoord gegaan en werkt er graag aan mee.

Hoe werkt het?
Huurders moeten lid worden van een nieuwe energievereniging(cooperatie) voor 1 euro. De leden krijgen daarvoor terug: 15 jaar de vastgestelde SCE overheidssubsidie en 15 jaar de energie opbrengsten van de panelen. U mag maximaal 10 participaties kopen (= gelijk aan 10 panelen) De panelen leveren gemiddeld per stuk 333 Kwh per jaar op basis van 1080 zonuren per jaar.

De installatie
Totaal worden 929 zonnepanelen geïnstalleerd op 97 huurwoningen. We hoeven daarvoor niet in uw woningen te zijn.

Veiligheid.
De installatie wordt volgen de nieuwste veiligheidsvoorschriften aangebracht. Dus geen brandgevaar.

Wat is de opbrengst verwachting?
De elektra opbrengst is momenteel wat onzeker, maar zal geruime tijd hoog blijven. Zelfs wanneer we de opbrengst voorzichtig inschatten, dan nog is een opbrengst van € 25 – € 35 per paneel en per jaar te verwachten. Uw eenmalige inleg van € 10 /paneel is dus al in een half jaar terugverdiend. Is de inleg een probleem neem contact met ons op.

Heeft u belangstelling?
Graag willen we de geïnteresseerden op een informatie avond volledig informeren en alle vragen beantwoorden. Geef u op per mail gericht aan zonopoirschot@gmail.com.  Of het inschrijfformulier Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. U krijgt dan bericht wanneer en waar de informatieavond(en) zal worden georganiseerd.