Molenwijk

Meest gestelde vragen update 28 juni

Huurders van een woning van Wooninc. Huurders van Wooninc die zelf willen investeren in zonnepanelen. Particulieren die zelf geen panelen kunnen of willen plaatsen.
U moet lid worden van de coöperatie Molenwijk voor eenmalig 1 euro (is wettelijk verplicht).
Je moet lid worden van de energievereniging(cooperatie) voor eenmalig 1 euro. De huurders betalen eenmalig 10 euro per paneel gerelateerd aan hun energie verbruik met een maximum van nu 6 panelen. De huurders en particulieren die zelf panelen kopen, kopen een aantal participaties gerelateerd aan hun energie verbruik. Een participatie staat voor een zonnepaneel en kost 420 euro inclusief alle kosten voor panelen van 455 Wp.
De opbrengst voor de huurder is per jaar 25 to 35 euro per paneel. Voor de huurder en particulier die zelf investeren is de opbrengst +/_ 67 euro per jaar per participatie(paneel). De opbrengst is afhankelijk van de productie en energieprijs die we ontvangen voor de verkochte energie. Het bestuur van de coöperatie sluit een contract af met een energieafnemer dit kan voor een jaar of meerdere jaren zijn.
De subsidie wordt 15 jaar gegarandeerd door de overheid. We zijn voor de productie afhankelijk van het aantal zonne-uren (gemiddeld 1080 uren per jaar in Brabant) We zijn ook afhankelijk van de marktprijs waar voor wij onze energie kunnen verkopen. Minimale prijs voor de verkochte energie om het project rendabel te houden is € 0,09 exclusief subsidie. De SCE subsie voor 15 jaar gegarandeerd is € 0,087.
We hebben een goede verzekering. De installatie wordt volgens de laatste richtlijnen aangelegd. We hebben garantie op de componenten die worden gebruikt. De daken zijn door Wooninc geselecteerd er hoeft 15 jaar geen onderhoud aan worden gepleegd. De overeenkomsten worden door de notaris opgesteld.
U kunt uw panelen behouden als u verhuist ook buiten het postcode gebied. Ook als u verhuist naar een andere woning van Wooninc. Aanvullende regels worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement.