SCE regeling (postcoderoos)

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)
Wat is een postcoderoos?

De leden (particulieren of bedrijven) en de installatie moeten woonachtig of gevestigd zijn binnen de aangevraagde postcoderoos. De postcodekaart van Nederland bepaalt het postcoderoosgebied. Met de Postcodeviewer (bij voorkeur openen met Firefox of Edge) kunt u uw postcoderoos bepalen.

Bijvoorbeeld: het zonnedak staat in een bepaald 4-cijferig postcodegebied. Alle deelnemers moeten ofwel in datzelfde postcodegebied wonen, of in één van de aangrenzende postcodegebieden. U kunt de productie-installatie in het midden van de postcoderoos realiseren of in één van de ‘blaadjes’ van de roos. In dat laatste geval noemen we dit ook wel de postcoderups. De deelnemers moeten allemaal binnen de vastgestelde postcoderoos wonen of gevestigd zijn. Bedrijven die in de postcoderoos gevestigd zijn, mogen als lid in de energiecoöperatie meedoen, onder de voorwaarde dat ze een kleinverbruikersaansluiting hebben.

Voorwaarden

Onderstaand de voorwaarden waaraan wij moeten voldoen om een subsidieaanvraag te mogen indienen.

Categorieën

Het gaat om de categorieën:

De uiterste datum van het in gebruik nemen van een techniek in de categorie Zon-PV is gewijzigd van 1,5 jaar naar 2 jaar (na de datum van de beschikking tot subsidieverlening). Voor de categorieën Wind en Waterkracht geldt nog steeds een realisatietermijn van 3 jaar.